Historie
Gijsbers is een begrip in Tilburg, bij een ongeval weten de Tilburgers GBT te vinden. Doordat het familie bedrijf al in 1933 is opgericht door Piet Gijsbers heeft het bedrijf een grote bekendheid in de regio. Piet begon dat jaar samen met zijn broer Toon het automobielbedrijf in een boerenschuur aan de Bisschop Zwijssenstraat in Tilburg. Met één takelwagen probeerden ze de Tilburgers te helpen bij pech.

In 1958 verhuisde het bedrijf van Gijsbers naar de huidige locatie aan de Ringbaan Noord. Destijds was het bedrijf voornamelijk nog een garage met een dealerschap voor enkele vrachtwagenmerken. Door vele fusies binnen de vrachtwagenbranche was het dealerschap niet meer zo interessant.

In 1962 nam Geert de zoon van van Piet het bedrijf over. Hij pikte in 1965 het takelen en bergen van auto’s weer op, hij lapte een oude vrachtwagen op en dat was zijn eerste takelwagen.

Sinds Januari 2016 hebben Angelo & Ilona Besems het bedrijf overgenomen. Na jarenlang zelf volwaardig personeels lid te zijn geweest, hebben zij nu het stokje van Geert overgenomen.

Vandaag is het bedrijf bekend onder de naam Gijsbers Bedrijven Tilburg, met een 24 uurs bergingservice, een garage, transportmogelijkheden en een handelsonderneming.Actueel

Lees meer